Доступність посилання

ТОП новини

Кернес відмовився спростити доступ громадян до міськради – «Самопоміч»


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Міський голова Харкова Геннадій Кернес відмовився спростити доступ до пленарної сесії та засідань робочих комісій міськради для жителів Харкова. Про це Радіо Свобода повідомив голова харківського осередку об’єднання «Самопоміч» Тарас Сітенко.

За його словами, члени «Самопомочі» були запрошені на зустріч з Кернесом, оскільки, за попередніми даними, друге місце у місцевих виборах посіла ця політична сила.

«На зустрічі присвяченій ймовірній співпраці в рамках міськради ми Генадію Кернесу озвучили головні наші вимоги…зокрема через запровадження вільного входу всім громадянам до міської ради, в тому числі на сесії та засідання комісій», – зазначив Сітенко.

За його словами, Кернес запропонував їм конструктивну співпрацю, але не погодився на виконання кожної з вимог.

Сам Генадій Кернес наголошує, що готовий вести переговори про співпрацю більшості, яку створюватимуть кандидати в депутати від партії «Відродження», «Блоку Петра Порошенка», партії «Наш край» та «Самопомочі».

За попередніми підрахунками в міськраді кандидати в депутати від партії «Відродження» отримують 57 місць, а «Самопоміч» 12 – 13 місць.

Відповідно до регламенту Харківської міської ради, харків’янам, щоб відвідати сесію, необхідно подати письмову заявку до міської ради не пізніше ніж за 48 годин до початку засідання. Документ розглядається департаментом організаційної роботи, який приймає рішення, виходячи з кількості місць у залі та інших можливостей одночасного перебування осіб в сесійній залі міської ради.

Згідно з рішенням, ті, хто з якихось причин не зможе перебувати в сесійній залі, може під час засідання перебувати в спеціально обладнаному приміщенні, де ведеться трансляція сесії.

Також харків’яни можуть подати заявку на відвідування засідань постійних депутатських комісій. Заявку подають не пізніше ніж за 24 години. Вона розглядається головою комісії, який визначає можливість присутності харків’ян на засіданні комісії, виходячи з кількості вільних місць та інших нормативно-регламентованих можливостей.

XS
SM
MD
LG