Доступність посилання

ТОП новини

Ніч у зоні АТО пройшла спокійно, усувають наслідки пожежі й вибухів у Сватові − штаб


Сватове, 30 жовтня
Сватове, 30 жовтня

Ніч у зоні проведення АТО пройшла без порушень Мінських домовленостей, військові сапери продовжують усувати наслідки катастрофи у Сватові. Про це повідомив прес-центр АТО в Facebook.
Військові сапери виявляють в населеному пункті і на околицях боєприпаси, що не розірвалися, та утилізують їх у безпечних місцях. У роботах задіяно більше двадцяти інженерно-саперних підрозділів.
У штабі повідомили, що в неділю у Зайцеві, куди напередодні за допомогою представників ЦВС було доставлено всі необхідні будівельні матеріали, розпочнеться ремонт школи.

Пожежа і вибухи боєприпасів на складах у Сватові розпочалася близько 19:45 29 жовтня. На складах зберігалося близько 3,5 тисяч тонн боєприпасів. Уранці в Міноборони повідомили, що вибухи припинилися.

Міністр оборони Степан Полторак назвав «диверсійні дії противника» причиною пожежі на військовому складі в місті Сватові.

Унаслідок вибухів, за даними міліції Луганської області, загинули дві людини, п’ятеро – поранені. 35 багатоповерхівок були пошкоджені, повідомили в штабі АТО.

Луганська військово-цивільна адміністрація для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації й надання допомоги постраждалому населенню виділили дотацію у розмірі 10 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG