Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську проводять широкомасштабну спецоперацію, яка не має політичного підтексту − ГПУ


 Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

ГПУ та СБУ 31 жовтня провели широкомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угрупування. Про це повідомили у прес-центрі ГПУ.

«Відбулася широкомасштабна спецоперація, пов'язана із затримання членів організованого злочинного угрупування. До її проведення була довга, ретельна підготовка, із залученням оперативних служб − із прослуховуванням, відеоспостереженням, якісна доказова база готується», − повідомляє «Українська правда» із посиланням на ГПУ.

При цьому у Генпрокуратурі підкреслили: «Будь-якої політичної підоснови тут немає».

«Правоохоронці дочекалися закінчення місцевих виборів і в суботу проводять масштабні дії відносно цієї злочинної організації», − уточнили в ГПУ.

За даними Генпрокуратури, основна стаття, за якою проводиться перевірка і спецоперація − стаття 255 Кримінального Кодексу України − діяльність організованої злочинної організації.

Також в ГПУ зазначили, що пізніше поширять інформацію, чи мають особи, в яких проводяться обшуки, причетність до якоїсь партії.

«Наразі вони обшукуються не як члени якоїсь партії, а як люди, які з боку правоохоронців об'єктивно підозрюються у діяльності злочинної організації», − наголосили в Генпрокуратурі.

Раніше кандидат в мери Дніпропетровська Борис Філатов заявив, що кандидат у мери Києва, член партії «Укроп» і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан затриманий СБУ. А в інших членів партії відбуваються обшуки.

XS
SM
MD
LG