Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: міліція арештувала мільйони Януковича


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (©Shutterstock)
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (©Shutterstock)

Головне слідче управління МВС України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо посадових осіб публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський банк розвитку (ВБР)», який належить Олександрові Януковичу, синові колишнього президента Януковича. Про це повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«У ході досудового слідства встановлено, що посадові особи ПАТ «ВБР» у період 2012 – 2014 років незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставками, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку – Януковича О.В. і підконтрольних осіб – працівників банку «ВБР» та інших юридичних осіб», – ідеться в повідомленні.

У міліції додають, що арештували депозитні рахунки фізичних і юридичних осіб на суму понад 2,6 мільярда гривень, з яких 12 мільйонів належать особисто Олександру Януковичу.

За даними слідства, які оприлюднює Аваков, на листопад 2015 року був запланований початок ліквідаційної процедури банку, в результаті якої депозитні кошти могли бути повернуті Олександру Януковичу і підконтрольним йому фізичним та юридичним особам.

Аваков відзначив, що слідство і суд визначать, чи є законодавча можливість конфіскувати активи на користь України.

Віктор Янукович утік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він перебуває на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

XS
SM
MD
LG