Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовив Боровику в позові про повторний перерахунок голосів і ще в одному районі Одеси


Олександр Боровик
Олександр Боровик

Окружний адміністративний суд відмовив кандидату в мери Одеси Олександрові Боровику у задоволені чергового позову про перерахунок результатів виборів у Малиновському районі Одеси. Про це з посиланням на прес-службу суду повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Саша Боровик надав суду копії протоколів виборчої комісії про підрахунок голосів, на деяких з яких відсутні дані про номер примірника, часу складання, є зайві позначки, виправлення. Однак, дослідивши їх, суд дійшов висновку, що вони не є належним доказом порушень. Також позивач не довів необхідність провести повторний перерахунок голосів. Так, жодного акту, який би дозволив територіальній виборчій комісії поставити під сумнів результати підрахунку голосів, Саша Боровик не надав», – йдеться в повідомленні суду.

Боровик вимагав визнати дії та бездіяльність Малиновської виборчої комісії незаконними і наполягав на скасуванні протоколу комісії про встановлення підсумків голосування та повторного перерахунку голосів.

Раніше суд відмовив Олександрові Боровику у задоволенні таких позовів у Суворовському та Київському районах Одеси.

Одеська міська виборча комісія 27 жовтня оголосила чинного мера Одеси Геннадія Труханова переможцем виборів міського голови, оскільки він набрав понад 50% голосів виборців. Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі і його радник Олександр Боровик ці результати не визнали і заявили про намір їх оскаржити.

XS
SM
MD
LG