Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Рада найближчим часом має ухвалити рішення щодо виборів в Маріуполі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко очікує, що Верховна Рада на найближчому пленарному тижні ухвалить рішення щодо проведення місцевих виборів в Маріуполі.

«Під час ситуації в Маріуполі голова, мені так здається, відповідно до тієї інформації, що я маю, голова територіальної виборчої комісії, яка представляє одну із партій, яка зараз претендує на опозицію, фактично прийняттям низки незаконних рішень зірвала підготовку виборів і не дав можливості передрукувати бюлетені і провести вибори», – сказав він в інтерв’ю українським каналам.

Порошенко також повідомив про звернення до Верховної Ради щодо призначення місцевих виборів в Маріуполі.

«Я одразу ж в неділю я звернувся до Верховної Ради щодо призначення виборів…або на 15 листопада, або негайно. Парламент має зробити все, що може, щоб внести відповідні зміни до виборчого законодавства. Я чекаю рішення парламенту, перша сесія відбудеться 3 числа всі умови для цього існують. Сподіваюся, що в парламенту вистачить політичної волі для того, щоб вибори були скрізь проведені», – наголосив він.

Відповідно до календарно плану, Верховна Рада 3-6 листопада працюватиме в режимі пленарних засідань.

Рада коаліції до цього часу не узгодила дати проведення виборів в Маріуполі, водночас «Опозиційний блок» зареєстрував у Раді законопроект, в якому пропонує призначили вибори в Красноармійську та Маріуполі Донецької області на 15 листопада.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Проте уМаріуполі та Красноармійську вибори не відбулися через порушення, зокрема, через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій.

За даними міліції, на Донеччині голосування не відбулося у Маріуполі та Красноармійську, де виборчі бюлетені не були завезені у 205 та 30 дільничних виборчих комісій. Міліція відкрила кримінальне провадження через зрив голосування на місцевих виборах у Маріуполі 25 жовтня.

У ЦВК заявили, що у Маріуполі і Красноармійську у разі необхідності перевибори можуть відбутися 15 листопада, призначення нової дати виборів – за Верховною Радою.

XS
SM
MD
LG