Доступність посилання

ТОП новини

Затримання Корбана може сформувати радикальну опозицію в Раді – експерт


Віталій Кулик, політолог
Віталій Кулик, політолог

Затримання правоохоронцями лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана може консолідувати окремі політичні сили в радикальну опозицію до нинішньої влади. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив політолог Віталій Кулик.

«Зараз в парламенті буде формуватися група депутатів, яка буде радикально опозиційно налаштована стосовно і президента, і політики нинішнього керівництва. Крім того, очевидно, що це буде точка консолідації з іншими політичними силами, зокрема, з «Батьківщиною», з групою «Свободи», з «радикалами» і формування правої опозиції до президента», – сказав Кулик.

Політолог зазначив, що ситуація із затриманням Корбана не зможе втім дестабілізувати коаліцію і не призведе до масового виходу з парламентської більшості окремих депутатів на знак незгоди з пропрезидентськими силами.

31 жовтня народний депутат Тарас Батенко заявив про вихід з парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» після затримання лідера партії «Укроп», назвавши це «політичними репресіями».

У всеукраїнському об’єднанні «Батьківщина» висловили занепокоєння з приводу затримання Геннадія Корбана та вимагали, щоб керівники правоохоронних органів надали пояснення з парламентської трибуни. ВО «Свобода» назвали інцидент «вибірковим правосуддям». Але про формування опозиції до пропрезидентської більшості у заявах жодної партії не йдеться.

31 жовтня СБУ затримала кандидата у мери Києва і лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана. Тоді у СБУ та ГПУ заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту. Президент Петро Порошенко заявив, що на затриманні Корбані «ніхто зупинятися не буде», але розслідування має бути прозорим.

XS
SM
MD
LG