Доступність посилання

ТОП новини

Власник ATR: обшуки не зупинять блокаду Криму


Ленур Іслямов
Ленур Іслямов

Власник телеканалу ATR Ленур Іслямов, на підприємствах якого 2 листопада російські спецслужби проводять обшуки, заявив, що ці дії не згорнуть громадянську акцію з блокади Криму. Про це він сказав в ранковому ефірі на Радіо Крим.Реалії.

«Ніякими обшуками і чимось ще нас не залякати. Як не залякали свого часу наших дідусів і наших прадідусів, які тут жили і будуть тут жити далі, в майбутньому. Це марна історія», – сказав він.

За словами Іслямова, він був готовий до такого розвитку подій.

«Я усвідомлював із самого початку, коли йшов на всі ці справи. Тому, що всі ці «договорняки», які є з росіянами, вони ні до чого не приводять, не тільки у кримських татар, вони і по світу ні до чого не приводять ні в кого. Абсолютно марно. Договори з Росією не варті папірця, на якому вони написані», – сказав Іслямов.

Раніше в коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» він заявив, що блокада Криму є однією з причин обшуків 2 листопада, які проводять російські спецслужби.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки відбуваються в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи. Її подробиці наразі невідомі.

Обшуки також відбулися в будинках колишніх співробітників телеканалу, у батьків Іслямова і в його будинку в Москві.

Вранці 2 листопада Центробанк Росії розмістив також інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямову.

Зараз Іслямов проживає на материковій Україні і є одним з головних ініціаторів громадянської акції із блокади Криму, яка стартувала 20 вересня.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Росією.

XS
SM
MD
LG