Доступність посилання

ТОП новини

СБУ підозрює мережу супермаркетів «Брусничка» в мінімізації податків


Служба безпеки України підозрює мережу супермаркетів «Брусничка» в мінімізації податків.

«30 жовтня в Дніпропетровську, за день до проведення широкомасштабної операції було проведено кілька слідчо-оперативних дій, обшуків і вилучень, зокрема щодо структур, які з держбюджету вкрали 26,7 мільйона гривень, а також мінімізували податки в бюджет приблизно на 500 мільйонів гривень. Сума непогана, особливо, якщо врахувати, що йдеться про мережу супермаркетів під назвою «Брусничка», – повідомив глава СБУ Василь Грицак.

18 травня компанія «Український рітейл», яка здійснює розвиток роздрібного бізнесу групи СКМ Ріната Ахметова під торговою маркою «Брусничка», повідомила, що від 18 травня тимчасово зупиняє роботу торговельна мережа магазинів «Брусничка» на територіях Донецької та Луганської областей, непідконтрольних України, це 54 торгові точки.

Всього станом на 18 травня «Брусничка» мала 152 торгові точки, розташовані в шести областях України.

У квітні у Верховній Раді зареєстрували проект закону про націоналізацію майна мережі магазинів «Фрешмаркет Брусничка». У компанії цю законодавчу ініціативу назвали «прямим порушенням Конституції», а також зазначили, що заяви одного з авторів законопроекту, народного депутата Ігоря Луценка про те, що через мережу «Брусничка» на окуповану територію Донбасу надходить контрабанда, розглядають як «свідомо неправдиву інформацію, яка не підтверджена будь-якими фактами і доказами».

XS
SM
MD
LG