Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов назвав «відновленням справедливості» дії ФСБ щодо Іслямова


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Російський глава Криму Сергій Аксьонов виправдовує дії російських спецслужб щодо власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова, на підприємствах якого 2 листопада проводять обшуки.

За його словами, це «справедлива» реакція на заклики Іслямова блокувати постачання продуктів й електроенергії до Криму з материкової України.

«Так звана блокада Криму, яку координує Іслямов, не заважала йому вести свій бізнес в Криму. А ненависть до Росії, яку він публічно декларує, не заважає йому залишатися громадянином Росії», – написав Аксьонов у Facebook.

Тим часом, російський прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що ініціатори блокади Криму будуть притягнуті до відповідальності за російськими законами.

«Проти всіх осіб, хто влаштував так звану блокаду Криму, хто скоїв діяння проти прав і свобод наших громадян, проти інтересів нашої держави та Республіки Крим, хто порушив вимоги чинного законодавства, будуть прийняті процесуальні рішення – і Ленур Іслямов не виняток! Вони всі будуть притягнуті до встановленої законом відповідальності», – написала Поклонська у Facebook.

Вранці 2 листопада почалися обшуки на підприємствах Ленура Іслямова в Криму, в будинку його батьків, з обшуками також прийшли в його будинок у Москві. Крім того, обшуки відбулися в будинках деяких колишніх співробітників телеканалу.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки проходять в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи. Її подробиць російські слідчі не оприлюднюють.

Вранці 2 листопада Центробанк Росії розмістив також інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямову.

Власник кримськотатарського телеканалу дані дії називає «помстою» за блокаду Криму.

Зараз Іслямов проживає на материковій Україні і є одним з головних ініціаторів громадянської акції з блокади Криму, яка стартувала 20 вересня.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Росією.

XS
SM
MD
LG