Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: в.о. керівника Держекоінспекції Одещини затримали за хабар


Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)
Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)

Виконувача обов’язків керівника Державної екологічної інспекції в Одеській області затримали за підозрою в отриманні хабаря в 15 тисяч гривень, повідомив заступник генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

За його словами, затримання відбулося 2 листопада. «Чиновниця вимагала й одержала від представника підприємства 15 тисяч гривень за складання позитивного акту планової перевірки діяльності комерційного суб’єкта», – написав Сакварелідзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, порушена справа за статтею «вимагання та одержання неправомірної вигоди».

Сакварелідзе також повідомив, що наразі правоохоронці проводять санкціоновані обшуки в Одесі й Києві, зокрема і в приміщенні Державної екологічної інспекції України.

«Під час слідчих заходів отримано докази діяльності корупційної мережі в органах Державної екологічної інспекції України, незаконна діяльність якої спрямована на отримання неправомірної вигоди від підприємців», – додав він.

Держекоінспекція України входить до системи органів виконавчої влади. Її завдання – забезпечити реалізацію державної політики зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

XS
SM
MD
LG