Доступність посилання

ТОП новини

Вілкул розцінює виклик на допит як спробу вплинути на вибори мера Дніпропетровська


Народний депутат України від фракції «Опозиційний блок», кандидат у мери Дніпропетровська Олександр Вілкул розцінює виклик на допит як спробу вплинути на вибори мера Дніпропетровська.

«Мені не зрозуміло, навіщо це робити зараз, коли йде виборчий процес – до виборів мера Дніпропетровська залишилося менше двох тижнів. Я розцінюю це як спробу поламати виборчий процес. Це спроба з боку влади перешкодити мені проводити виборчу кампанію, порушити графік зустрічей з виборцями», – йдеться у заяві Вілкула, поширеній прес-службою «Опозиційного блоку».

При цьому Вілкул заявив про готовність прийти в ГПУ давати свідчення.

Генеральний прокурор Віктор Шокін підтвердив намір слідства викликати на допит депутатів від фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула, Наталію Королевську і Вадима Новинського. За його словами, допити мають відбутися 5 листопада. При цьому він не уточнив, у рамках якого провадження будуть проводитися ці слідчі дії.

Натомість партія «Опозиційний блок» вважає сьогоднішні події «прямим переслідуванням опозиції, порушенням презумпції невинуватості та принципів демократії».

XS
SM
MD
LG