Доступність посилання

ТОП новини

Партія «Укроп» заявляє про можливі провокації під час мітингу біля Ради


Геннадій Корбан, архівне фото
Геннадій Корбан, архівне фото

Партія «Укроп» заявляє про можливі провокації під час мітингу біля Верховної Ради, який запланований на 3 листопада.

«Політрада партії «Укроп» має у своєму розпорядженні отриману з достовірних джерел інформацію про те, що влада готує провокації під час мітингу, запланованого на 9:00 3 листопада. У зв’язку з цим «Укроп» ще раз наголошує на своїй прихильності виключно до мирних і політичних методів боротьби», – йдеться у заяві партії.

Також партія «Укроп» звертається до правоохоронних органів з проханням забезпечити громадський порядок під час мітингу біля Верховної Ради.

Партія «Укроп» 3 листопада планує провести біля Верховної Ради акцію «на знак протесту проти політичних репресій, за звільнення політв’язнів та на захист результатів місцевих виборів». Причиною мітингу стало затримання голови партії Геннадія Корбана.

31 жовтня СБУ затримала екс-кандидата у мери Києва і лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана. Тоді у СБУ та ГПУ повідомили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту.

Як повідомили в ГПУ Корбану пред’явлено підозру за низкою статей Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника). У Генпрокуратурі заявили, що проситимуть суд арештувати Корбана. Наразі суд вирішує питання про обрання запобіжного заходу Корбану.

XS
SM
MD
LG