Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК оприлюднила результати виборів у Дніпропетровську з порушеннями – «Опора»


Результати виборів у Дніпропетровську оприлюднені на сайті ЦВК з порушеннями, без врахування остаточного протоколу про результати виборів по Бабушкінському району міста. Про це у понеділок ввечері заявили у громадянській мережі «Опора».

За даними «Опори», Дніпропетровська міська виборча комісія ще не приймала протокол від Бабушкінської районної виборчої комісії та не голосувала за призначення повторного голосування.

«І поки у Бабушкінській ТВК продовжують складати протокол про підсумки голосування, ЦВК вже заявляє про призначення другого туру, а у місті поновилася передвиборна агітація. Такого в історії України ще не було», – заявив довготерміновий спостерігач «Опори» у Дніпропетровську Денис Давидов.

Як пояснив Радіо Свобода Денис Давидов, швидше за все, в офіційних даних ЦВК були враховані результати виборів по району, викладені у попередньому протоколі Бабушкінської районної ТВК, однак через неточності та технічні помилки той протокол було відправлено на уточнення.

«Зрозуміло, що результати не зміняться, вони же фактично відомі, але не дотримана сама процедура й закон. Бабушкінська комісія станом на сьогоднішній вечір ще не ухвалила уточнений протокол, по-друге, вона його не передавала до міської ТВК, міська комісія не розглядала його на своєму засіданні, міська комісія не ухвалювала свій протокол про результати голосування і рішення про проведення другого туру. А на сайті ЦВК уже йдеться про призначення другого туру. Суть у тому, що відсотки у кандидатів залишаться такі самі, але порушений сам процес встановлення результатів виборів», – сказав у коментарі Радіо Свобода Денис Давидов.

Інформацію про те, що міська комісія не приймала «уточнений» протокол Бабушкінської ТВК, підтвердив і один із членів комісії.

За офіційними даними ЦВК, оприлюдненими на сайті у понеділок, на виборах міського голови у Дніпропетровську кандидат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул набрав 37,94% голосів, його суперник Борис Філатов від «Укропу» – 35,78%. За інформацією ЦВК, різниця між результатами двох кандидатів складає трохи більше 7 тисяч голосів: за Вілкула проголосувало 126 691 виборців, за Філатова – 119 473.

XS
SM
MD
LG