Доступність посилання

ТОП новини

Шокін сьогодні в парламент не прийде – Кононенко


Віктор Шокін (©Shutterstock)
Віктор Шокін (©Shutterstock)

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявляє, що генпрокурор України Віктор Шокін може прозвітувати перед Верховною Радою у четвер, 5 листопада.

«Я думаю, що сьогодні генпрокурора не буде, можливо, у четвер. Ви ж бачите, що генпрокурор зараз зайнятий своїми безпосередніми обов’язками, але, як виникне бажання Верховної Ради його почути, я думаю, що проблем не буде. Що стосується його відставки, то на мій погляд суспільство таким чином відволікають від інших важливих питань – наприклад антикорупційного бюро», – сказав Кононенко.

Коментуючи питання про повістки на допит для депутатів від «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському, Наталії Королевській й Олександру Вілкулу, Кононенко сказав, що цей процес є складний і прокуратура обрала шлях, за яким слідчі повинні були б вручити повістки керівнику фракції, а той, у свою чергу, їм ці повістки передати.

«Моє бачення, що по формі це не дуже правильно, а по суті прокуратура повинна виконувати свої обов’язки і якщо прокуратурі потрібно допитати депутата, то обов’язок депутата прийти і дати свідчення», – сказав Кононенко.

Під час погоджувальної ради парламенту 2 листопада голова Верховної Ради України Володимир Гройсман попросив генерального прокурора Віктора Шокіна і главу Служби безпеки Василя Грицака прийти до Верховної Ради і поінформувати депутатів щодо затримання голови партії «Укроп» Геннадія Корбана.

XS
SM
MD
LG