Доступність посилання

ТОП новини

Суд із захисту честі й гідності Сенцова перенесли на грудень


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Сестра українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років колонії, Наталя Каплан повідомляє про чергове перенесення судового засідання за позовом про захист честі й гідності її брата, яке було заплановане на 2 листопада.

«Суд на захист честі та гідності Олега Сенцова відбудеться 1 грудня. Саме тоді буде все найсмачніше і найвеселіше», – написала вона у Facebook.

Причин перенесення засідання Каплан не уточнила.

Раніше про намір подати позов на захист честі та гідності Олега Сенцова повідомляв адвокат Сенцова Дмитро Дінзе. За його словами, виходячи з усього контексту, ЗМІ ще до винесення основного рішення у кримінальній справі поширили «брехливу, свідомо помилкову інформацію» про те, що люди здійснювали теракти. Це стосувалося Сенцова і Кольченка.

25 серпня російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення в колонії суворого режиму. Активісту Олександрові Кольченку російський суд дав 10 років в’язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

XS
SM
MD
LG