Доступність посилання

ТОП новини

У штаб-квартирі федерації футболу Німеччини пройшли обшуки


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Слідчі податкової поліції Німеччини у вівторок, 3 жовтня, провели обшуки у штаб-квартирі федерації футболу Німеччини у Франкфурті на Майні та у квартирах функціонерів організації.

За даними прокуратури Німеччини, підставою для проведення обшуків стало переведення федерацією у 2005 році на рахунок ФІФА 6,7 мільйона євро, про що стало відомо нещодавно. Це питання розглядається у зв’язку з отриманням Німеччиною права на проведення чемпіонату світу з футболу у 2006 році.

Прокуратура заявляє про розслідування щодо трьох осіб: колишнього президента федерації Teo Цванцигера, нинішнього президента Вольфганга Нірсбаха і колишнього генерального секретаря федерації Хорста Шмідта. Чиновників можуть звинуватити у приховуванні суми від оподаткування, за що їм може загрожувати до 5 років ув’язнення.

Про голову оргкомітету чемпіонату світу 2006 Франца Беккенбауера наразі нічого не повідомляється, оскільки він не входив до складу керівництва федерації.

У Німеччині з 16 жовтня не вщухає скандал з приводу публікацій журналу «Шпігель», у якій керівників футболу Німеччини звинувачують у підкупі членів виконавчого комітету ФІФА з метою підтримки ними заявки Німеччини на проведення чемпіонату світу 2006 року.

XS
SM
MD
LG