Доступність посилання

ТОП новини

Рада затвердила безкоштовну психологічну допомогу бійцям АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Депутати Верховної Ради ухвалили законопроект щодо надання бійцям АТО безкоштовної психологічної і медико-психологічної реабілітації з відшкодуванням вартості проїзду до відповідних центрів. За законопроект у другому читанні проголосували 236 депутатів.

«За статистикою, 98% з них потребують кваліфікованої допомоги внаслідок впливу бойових стрес-факторів. Розлади у бійців характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, апатією, низькою працездатністю, загостренням та розвитком хронічних захворювань, інсультами, інфарктами, зростанням алкоголізму, наркоманії, асоціальною поведінкою, підвищенням ймовірності суїцидів, скороченням тривалості життя тощо», – йдеться у пояснювальній записці законопроекту.

Дотепер у силових структурах держави командир військової частини не мав права направити на психологічну реабілітацію підлеглого бійця, лише якщо він сам не влаштується в будь-який (навіть і відомчий) реабілітаційний центр. Втім лише під час власної відпустки та за власні кошти, оплачуючи і проїзд.

Напередодні у Генштабі повідомляли, що станом на 30 вересня надали статус учасника бойових дій 82 тисячам 547 особам, на підтвердження цього статусу вже видано 76 тисяч 598 посвідчень учасника бойових дій.

XS
SM
MD
LG