Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Криму продовжив арешт одному з фігурантів «справи 26 лютого» – Джелял


Мустафа Дегерменджі
Мустафа Дегерменджі

Київський районний суд Сімферополя продовжив до 19 листопада цього року термін утримання під вартою Мустафі Дегерменджі, заарештованому у рамках справи «26 лютого». Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

«Закінчився суд Мустафи Дегерменджі. Прокурор клопотав про продовження терміну арешту до 19 листопада 2015 року. Зал повний. Рідні, друзі, активіти. Суддя до перерви, на диво, став на сторону обвинуваченого, влаштувавши показовий лікнеп прокурору і слідчому.Арешт продовжений. Клоунаду судді ми не оцінили. Але потішив», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Мустафа Дегерменджі був затриманий 7 травня в рамках розслідування кримінальної справи за фактом масових заворушень біля кримського парламенту у лютому 2014 року. Тоді під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу, з одного боку, і «Русского єдінства», з іншого. Організаторами заходів протилежного спрямування виступили глава Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского єдінства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії після анексії Криму порушив за цим фактом кримінальну справу.

Дегерменджі перебуває під арештом, термін якого минав 7 листопада 2015 року.

Напередодні батько Мустафи Бекір Дегерменджі в інтерв'ю проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії розповів, що Мустафі Дегерменджі, який вже майже півроку перебуває в СІЗО, слідчий пропонував дати свідчення проти заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза в обмін на звільнення.

Також у «справі 26 лютого» затримали та заарештували до 19 листопада поточного року Ахтема Чийгоза, якого слідство вважає організатором заходу, і батька чотирьох малолітніх дітей Алі Асанова.

XS
SM
MD
LG