Доступність посилання

ТОП новини

У Тбілісі суд вирішив повернути «Руставі-2» колишнім власникам


Прихильники «Руставі-2» біля Тбіліського міського суду
Прихильники «Руставі-2» біля Тбіліського міського суду

Тбіліський міський суд у вівторок, 3 листопада, повернув бізнесменові Кібарі Халваші 100 відсотків акцій опозиційної телекомпанії «Руставі-2», що належить друзям екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі. Адвокати повідомили про намір оскаржити судовий вердикт в апеляційній інстанції, а опозиція заявила, що не допустить захоплення телебачення бізнесменом, відомим своєю близькістю до влади.

Конституційний суд Грузії призупинив законодавчу норму про негайне виконання рішення судів першої інстанції. Таким чином у менеджменту і нинішніх власників «Руставі-2», бізнесменів Караманішвілі, є ще кілька тижнів, щоб оскаржити судове рішення в апеляційних інстанціях, у тому числі у Верховному суді Грузії.

У соціальних мережах з’явився аудіозапис розмови людини з голосом, схожим на голос екс-президента Саакашвілі з жінкою з голосом схожим на голос відомої співачки Софо Ніжарадзе, під час якої, імовірно, Михеїл Саакашвілі каже про неминучість кровопролиття у Грузії через ситуації навколо «Руставі-2».

Саакашвілі вже доручив колишньому начальникові своєї особистої охорони, Тимуру Джанашія, охороняти телекомпанію. У дворі «Руставі-2» чергують лідери грузинської опозиційної партії «Єдиний національний рух». Вони заявляють, що сповнені рішучості захищати опозиційний телеканал при будь-якому розвитку подій.

Тим часом прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі запевнив журналістів, що суперечка двох бізнес-угрупувань про приналежність «Руставі-2» ніяк не позначиться на їхній свободі та редакційної незалежності. Прем’єр порадив журналістському колективу «не піддаватися на провокації».

XS
SM
MD
LG