Доступність посилання

ТОП новини

Керрі завершив турне Центральною Азією


Джон Керрі (Л) і Гурбангули Бердимухамедов, Ашгабат, 3 листопада 2015
Джон Керрі (Л) і Гурбангули Бердимухамедов, Ашгабат, 3 листопада 2015

Державний секретар США Джон Керрі завершив поїздку країнами Центральної Азії. У вівторок, 3 листопада, він зазначив що зросла інтенсивність багатостороннього діалогу США з країнами цього регіону, перш за все, з Туркменистаном.

У вівторок в Ашгабаті, перед початком зустрічі з президентом цієї країни Гурбангули Бердимухамедовом, Керрі заявив, що його візит до Туркменистану став першою поїздкою голови американської дипломатії у цю країну з 1992 року.

Джон Керрі наголосив, що під час його зустрічі у Самарканді з головами МЗС регіону, відбувся важлива розмова щодо економічного розвитку, стану кордонів і безпеки.

У вівторок перед візитом у Туркменистан Керрі відвідав Душанбе, де висловив підтримку президенту Таджикистану Емомалі Рахмону у боротьбі з ісламістським підпіллям і підтвердив прихильність США зміцненню кордонів між Таджикистаном та Афганістаном.

Керрі завершив своє турне по п’яти державах Центральної Азії, під час якого він відвідав Узбекистан, Киргизстан, Казахстан, Таджикистан та Туркменистан.

XS
SM
MD
LG