Доступність посилання

ТОП новини

СБУ викликає екс-депутата Царьова на допит


Олег Царьов
Олег Царьов

Служба безпеки України викликає на допит колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова. Повістка на допит опублікована на сайті відомства.

Царьова викликають як підозрюваного, допит має відбутися 9 листопада.

У повістці вказується, що місце фактичного проживання Царьова – Ялта.

Раніше сьогодні у Генпрокуратурі повідомили про початок процедури заочного засудження у кримінальному провадженні щодо Олега Царьова.

Царьов підозрюється у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

У липні 2014 року Царьова оголосили у всеукраїнський розшук.

Улітку 2014 року Царьов почав брати активну участь у «політичній» діяльності збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, – він заявив, що очолив «парламент» об’єднання цих угруповань, так званого «союзу народних республік», а після провалу цієї спроби їх об’єднання – «парламент» іншого такого об’єднавчого проекту, відомого як «Новоросія»; цей проект теж залишився на словах і на папері, і у травні 2015 року Олег Царьов офіційно оголосив про його «замороження».

Перед тим, як народний депутат 4–7-го скликань від Партії регіонів, Олег Царьов став широко відомий завдяки активній участі в бійках із тодішніми опозиційними депутатами.

XS
SM
MD
LG