Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав Раду бути відповідальною при розгляді законів щодо безвізового режиму


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради відповідально поставитися до завтрашнього розгляду пакету законопроектів щодо безвізового режиму.

«У четвер у Верховній Раді – надзвичайно важливий день. Від коефіцієнту корисної дії, який продемонструють депутати, повною мірою залежить, чи отримають громадяни України можливість відвідувати країни Євросоюзу без віз вже у 2016 році», – зазначив президент у своєму зверненні.

За його словами, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтвердив йому перспективу безвізового режиму у телефонній розмові у вівторок.

Порошенко наголосив, що завтрашнє голосування означатимуть, що «Україна зробила домашнє завдання, виконала технічні умови і досягла критеріїв для запровадження безвізового режиму».

Раніше Порошенко заявляв, що Верховна Рада до 9 листопада має ухвалити пакет законів щодо безвізового режиму між Україною та ЄС.
Загалом, згідно з планом, парламент мав розглянути 13 законопроектів, наразі ухвалені лише 4.

На початку жовтня Верховна Рада підтримала пакет законів, які потрібні для лібералізації візового режиму з ЄС. Це закони, які запроваджують фінансування політичних партій з державного бюджету, які вносять зміни до Кримінального процесуального кодексу і регламентують питання арешту майна в разі виникнення корупційних ризиків. Також депутати підтримали створення національного агентства, яке розшукуватиме активи, здобуті корупційним шляхом.

XS
SM
MD
LG