Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві продовжить розгляд скарги Луценка проти заступника генпрокурора – речниця


Юрій Луценко
Юрій Луценко

На 9:30 5 листопада Києво-Святошинський районний суд Києва призначив продовження розгляду скарги депутата Верховної Ради Юрія Луценка проти заступника генпрокурора Юрія Столярчука. Про це повідомила у Facebook речниця політика Лариса Сарган.

«Сподіваємося, що сьогодні заступник Генпрокурора не вигадає чергову причину неявки в суд», – написала Сарган.

30 жовтня Києво-Святошинський суд переніс розгляд скарги Луценка на 5 листопада.

На початку судового засідання суддя Світлана Хрипун повідомила, що заступник генпрокурора Юрій Столярчук направив письмове клопотання до суду, в якому просив відкласти розгляд скарги у зв’язку з його відрядженням.

Адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін повідомив журналістам, що заступник генпрокурора вже вдруге не з'являється на розгляд скарги.

28 серпня 2015 року Генпрокуратура не знайшла доказів провини і закрила кримінальне провадження щодо слідчого ГПУ Сергія Войченка, який арештовував Юрія Луценка.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду його заарештували. Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння посадових злочинів у Менській колонії на Чернігівщині з кінця серпня 2012 року.

Згодом, у липні 2012 року, Європейський суд з прав людини встановив, що досудовий арешт екс-глави МВС порушував права людини.

7 квітня 2013 року президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день він вийшов з колонії.

Луценко вимагав відкрити кримінальне провадження стосовно першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, слідчого генпрокуратури Сергія Войченка, суддів Печерського й Апеляційного судів, які ініціювали його затримання й арешт. У 2013 році Києво-Святошинський суд не задовольнив цю скаргу Луценка, а у липні 2013 року Апеляційний суд Київської області вирішив, що немає підстав порушувати кримінальну справу щодо арешту Юрія Луценка у грудні 2010 року, який Європейський суд з прав людини визнав незаконним.

XS
SM
MD
LG