Доступність посилання

ТОП новини

«Росавіація» вирішила не скасовувати польотів до Єгипту


Уламки російського літака, що зазнав катастрофи в Єгипті
Уламки російського літака, що зазнав катастрофи в Єгипті

Російське авіаційне відомство «Росавіація» вирішило не скасовувати польоти до Єгипту після падіння літака компанії «Когалимавіа» А-321. Про це в ефірі радіо «Ехо Москви» заявив представник відомства Сергій Ізвольський.

31 жовтня аеробус А-321 компанії «Когалимавіа» (Metrojet) розбився над Синайським півостровом. Літак прямував із єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх до російського Санкт-Петербурга. Усі 224 людини на борту, переважно росіяни, загинули. Серед жертв катастрофи – четверо громадян України.

Раніше британський міністр закордонних справ Філіп Гаммонд заявив про «значну ймовірність» того, що авіакатастрофу спричинив вибух бомби на борту літака.

ЗМІ цитували американські і європейські джерела у сфері безпеки, які заявляли про докази того, що бомбу могли підкласти бойовики з угруповання «Ісламська держава» чи їхні союзники.

Офіційних висновків щодо причин трагедії поки що немає.

4 листопада Державна авіаційна служба України заборонила українським авіакомпаніям виконувати польоти в повітряному просторі над Синайським півостровом.

Від польотів над Синаєм раніше також відмовилися авіакомпанії Air France, Lufthansa і Emirates. Від рейсів до єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх до з’ясування обставин катастрофи А-321 відмовилися Великобританія.

XS
SM
MD
LG