Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: комітет Ради відхилив важливі норми у законопроектах щодо арешту майна та спецконфіскації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура заявляє про відхилення профільним комітетом Верховної Ради важливих положень у законопроектах, необхідних для лібералізації візового режиму Європейським Союзом.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, мова йде про законопроект про арешт майна й спецконфіскації активів, отриманих злочинним шляхом, а також щодо створення Національного агентства з питань розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів.

«Профільним комітетом Верховної Ради України при підготовці до другого читання проектів щодо арешту майна та спецконфіскації знівельовано та відкинуто важливі положення, покликані зробити ці правові інститути більш ефективними для боротьби з корупцією», – йдеться в повідомленні.

«Ми підтримуємо проекти виключно в редакції, підготовленій Генеральною прокуратурою і Міністерством юстиції України та схваленій міжвідомчою робочою групою», – цитує прес-служба заступника Генерального прокурора України Віталія Каська.

8 жовтня Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроекти щодо накладення арешту на майно і щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації.

Як тоді заявив у Верховній Раді міністр юстиції Павло Петренко, ці законопроекти готувалися найкращими експертами, що залучалися Європейською комісією. Проте комітет із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності тоді рекомендував відхилити ці два законопроекти, а народні депутати розкритикували ці документи.

Сьогодні Рада розглядає пакет законів щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

XS
SM
MD
LG