Доступність посилання

ТОП новини

Печерський райсуд відмовив адвокатам Корбана у відводі судді


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Печерський районний суд Києва відмовив адвокатам у відводі судді Лариси Цокол при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу для лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана.

Раніше сьогодні захист Корбана заявив відвід судді Печерського районного суду Києва Ларисі Цокол, яка мала розглядати обрання запобіжного заходу для Корбана. Перед цим суддя відхилила заявлене адвокатами Корбана відведення слідчому. Захист після цього заявив, що не довіряє судді.

Печерський райсуд Києва 5 листопада продовжив засідання, на якому має обрати запобіжний захід лідеру партії «Укроп» Геннадію Корбану.

Увечері 4 листопада Корбана доставили до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу, але розгляд клопотання перенесли.

Спочатку оголосили перерву у засіданні через відсутність адвокатів, а потім повідомили про перенесення слухання.
Адвокати повідомили, що оскаржують затримання Корбана Генпрокуратурою й СБУ.

31 жовтня лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана затримала СБУ. Йому оголосили про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинного угруповання.

3 листопада ЗМІ повідомили, що Корбана відвезли у невідомому напрямку із зали Новозаводського райсуду у Чернігові, де йому мали обрати запобіжний захід. Адвокати політика заявили, що Геннадія Корбана викрали. Проте Служба безпеки України спростувала ці заяви партії «Укроп». Як повідомили в прес-службі відомства, СБУ виконала доручення Генеральної прокуратури: слідчий Генеральної прокуратури України ухвалив процесуальне рішення про затримання Корбана і доручив співробітникам СБУ доставити його в місце проведення слідчих дій. Згодом у Генпрокуратурі зазначили, що 3 листопада Геннадія Корбана вдруге затримали у рамках розслідування іншого кримінального провадження.

XS
SM
MD
LG