Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Херсонщини: пошук зниклих проукраїнських активістів у Криму триває


Тимур Шаймарданов
Тимур Шаймарданов

Прокуратура Херсонської області заявляє, що українські правоохоронці провели всі можливі слідчі дії у справі про зникнення кримських проукраїнських активістів Тимура Шаймарданова і Сейрана Зінедінова. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомила прес-служба відомства.

«За час досудового розслідування проведені всі можливі слідчі дії на материковій частині України, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального провадження», – заявили у відомстві.

У прес-службі додали, що проблемним питанням при розслідуванні є неможливість проведення слідчих дій на території Криму. У відомстві заявляють, що розслідування у справі Шаймарданова і Зінедінова триває, і його хід перебуває на контролі у прокуратури області.

Раніше представник матері Шаймарданова, київський адвокат Євгенія Закревська заявляла, що українські слідчі саботують розслідування зникнення активіста. У відповідь на бездіяльність російських і українських слідчих органів юристи Української Гельсінської спілки з прав людини подали скаргу в Європейський суд з прав людини.

Наприкінці травня 2014 року в Сімферополі зникли Тимур Шаймарданов і Сейран Зінедінов – активні учасники протестів проти військового вторгнення на півострів. У Криму і на материковій Україні були відкриті кримінальні справи за фактом зникнення активістів. На континенті досудове розслідування проводить слідче управління МВС Херсонської області, а процесуальне керівництво здійснює прокуратура Херсонської області.

XS
SM
MD
LG