Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти продовжують обстріл українських позицій – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що у четвер, 5 листопада, бойовики на Донбасі продовжували обстрілювати українські позиції.

«Сьогодні, починаючи з 8.50 до 18 години російсько-терористичні найманці з стрілецької зброї обстрілювали Опитне, Авдіївку та Піски. Крім того, по Опитному та Красногорівці працював АГС, а по Авдіївці – снайпер», – повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін.

«У той час, коли українська сторона відповідно до мінських домовленостей відводить озброєння, у тому числі міномети, терористи ведуть обстріли житлових кварталів із забороненої зброї. В 11.15 вони обстріляли Красногорівку з 82-мм мінометів. Одна міна вибухнула поблизу житлових будинків, що розташовані на вулиці Сонячна, 6. Жертв та постраждалих внаслідок обстрілу немає», – додав Матюхін.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донеччини, звинуватили сили АТО в обстрілах своїх позицій, зокрема території Донецького аеропорту і села Спартак біля Донецька.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. Зокрема 3 листопада внаслідок обстрілів на Донбасі були поранені п’ятеро військових.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG