Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: зриву опалювального сезону не буде


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

В уряді заявляють, що зриву опалювального сезону не буде.

«На даний момент на складах електростанцій забезпечено вугілля щонайменше на 900 тисяч тонн більше, ніж у минулому році… це 2,5 мільйона тонн. Цього достатньо, щоб починати опалювальний сезон і мати впевненість, що відключень електроенергії не буде. Рівень оплати за електроенергію, це стосується як побутових споживачів, так і промисловості, він перебуває на рівні 100%», – заявив під час години уряду в парламенті глава Мінпалиенерго Володимир Демчишин.

Серед ризиків проходження опалювального сезону міністр назвав можливе загострення ситуації в зоні АТО, а також припинення постачання газу з Росії. Однак, і в цьому випадку, за словами Демчишина, опалювальний сезон проходитиме у нормальному режимі.

Зі свого боку, віце-прем’єр Геннадій Зубко, говорячи про протяжність опалювального cезону, зауважив: «Є постанова уряду №630, яка регламентує, коли починається сезон – це залежить від температурного режиму».

«Якщо вже 1 жовтня температура три доби – нижче 8 градусів, комунальні підприємства повинні увімкнути опалення. Коли закінчиться опалювальний сезон? – це може відбутися і 1 квітня, якщо буде дуже тепло. Тому триватиме цей сезон 6 місяців чи 7 – залежатиме виключно від температурного режиму», – підсумував Зубко.

Раніше депутати ухвалили за основу законопроект щодо доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води і водовідведення, який має на меті пояснити, як формуються тарифи на комунальні послуги.

XS
SM
MD
LG