Доступність посилання

ТОП новини

Через бої на Донбасі військові не постраждали, 2 поранені через розтяжку – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений внаслідок бойових дій у зоні проведення АТО на сході України, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Водночас він нагадав, що в селищі Золоте на Луганщині під час огляду території постраждали двоє військовослужбовців, які підірвалися на розтяжці з встановленою гранатою РГД-5.

«Єдиним неспокійним районом у зоні АТО вчора були західні околиці Донецька. Бойовики систематично намагаються спровокувати українських військових на відкриття вогню, і, таким чином, спричинити ескалацію конфлікту. При цьому противник застосовує стрілецьку зброю, зокрема, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, а у Красногорівці по наших позиціях ворог вів вогонь з БМП-2. Під Авдіївкою зафіксовано роботу ворожих снайперів», – додав Лисенко.

Також, за його словами, вчора вранці вперше за кілька місяців бойовики відкрили вогонь по житлових кварталах. «З 82-мм міномета було випущено дві міни по Красногорівці».

Крім того, Лисенко додав, що рано-вранці поблизу Попасної Луганської області військовослужбовці ЗСУ спробували зупинити автомобіль, який на великій швидкості намагався перетнути український блокпост без зупинки. «Згідно з інструкцією, бійці застували зброю, внаслідок чого водій помер. Загиблий виявився мешканцем окупованих територій та був одягнутий в камуфляжний одяг із символікою бандформування «ЛНР», – повідомив речник.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донеччини, звинуватили сили АТО в обстрілах околиці Донецька. Про постраждалих вони не повідомляють.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганської області, заявляють, що обстрілів минулої доби не було.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. Зокрема 3 листопада внаслідок обстрілів на Донбасі були поранені п’ятеро військових.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG