Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко анонсував зустріч з депутатами перед наступним голосуванням за «безвізовий пакет»


Президент Петро Порошенко
Президент Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко планує провести зустріч з депутатами Верховної Ради, щоб переконати їх наступного вівторка проголосувати за проекти законів, які необхідні для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом. Про це Порошенко сказав у п’ятницю на зустрічі зі студентами Національного університету імені Тараса Шевченка.

«Вчора був фактично передостанній день, останній день буде у вівторок. У мене буде з ними, з народними депутатами, ще одна зустріч. Я все робитиму, щоб країна отримала безвізовий режим», – сказав Порошенко.

На початку цього тижня президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради з відповідальністю поставитися до розгляду пакету законопроектів, від ухвалення якого залежить лібералізація візового режиму для України від ЄС.

У четвер депутати ухвалили лише 5 із 13 законопроектів з так званого «безвізового пакету», необхідних для лібералізації візового режиму з Європейським союзом (4 були ухвалені раніше).

Наступного вівторка, 10 листопада, депутати мають повернутися до законопроектів щодо створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних чи інших злочинів, щодо накладення арешту на це майно та до законопроекту щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації.

Саме наприкінці наступного тижня Україна очікує від ЄС остаточного звіту щодо виконання своїх зобов’язань про безвізовий режим.

XS
SM
MD
LG