Доступність посилання

ТОП новини

Путін погодився припинити авіасполучення з Єгиптом


А-321 компанії Metrojet («Когалимавіа»)
А-321 компанії Metrojet («Когалимавіа»)

Президент Росії Володимир Путін погодився з рекомендацією щодо припинення авіасполучення з Єгиптом до з’ясування причин катастрофи російського лайнера А-321.

У п’ятницю, 6 листопада, речник російського президента Дмитро Песков повідомив, що Путін також доручив забезпечити сприяння громадянам Росії у поверненні з Єгипту.

Раніше з такою пропозицією виступив голова ФСБ Росії Олександр Бортников після засідання Національного антитерористичного комітету.

Аеробус А-321 компанії «Когалимавіа» (працює під торговою маркою Metrojet) розбився над Синайським півостровом 31 жовтня. Літак прямував із єгипетського курорту Шарм-аш-Шейх до російського Санкт-Петербурга.

Усі 224 людини на облавку, переважно росіяни, загинули. Серед жертв катастрофи – четверо громадян України.

Західні високопосадовці заявили, що причиною катастрофи могла бути бомба, закладена на борту літака. Російська влада висловлює незадоволення такими заявами і закликає дочекатися офіційних результатів розслідування.

Бойовики, пов’язані з угрупованням «Ісламська держава», взяли на себе відповідальність за знищення літака, але не розповіли, як саме вони це зробили.

4 листопада Державна авіаційна служба України заборонила українським авіакомпаніям виконувати польоти в повітряному просторі над Синайським півостровом.

Від польотів над Синаєм раніше також відмовилися авіакомпанії Air France, Lufthansa і Emirates. Від рейсів до єгипетського курорту Шарм-аш-Шейх до з’ясування обставин катастрофи А-321 відмовилися Великобританія.

«Росавіація» 5 листопада заявляла, що вирішила не зупиняти польотів до Єгипту.

XS
SM
MD
LG