Доступність посилання

ТОП новини

Соболєва викликають на допит в ГПУ у справі щодо тиску на суддів Конституційного суду


Єгор Соболєв, депутат від «Самопомочі»
Єгор Соболєв, депутат від «Самопомочі»

Депутат від фракції «Самопоміч», голова комітету з протидії корупції Єгор Соболєв отримав повістку про виклик на допит в Генпрокуратуру як свідка у кримінальній справі щодо тиску на суддів Конституційного Суду при їх спробі скасувати закон «Про очищення влади». Про це повідомляє сайт «Самопомочі» у п’ятницю.

«Прокуратура просить Соболєва з’явитися на допит 17 листопада», –йдеться в повідомленні.

Наприкінці жовтня Конституційний суд України відклав на невизначений час розгляд конституційності норм закону «Про очищення влади». Цьому рішенню передувало клопотання представника Верховної Ради у Конституційному суді, народного депутата від «Об’єднання «Самопоміч» Єгора Соболєва, який наполягав на відводі семи суддів Михайла Запорожця, Наталії Шаптали, Юрія Бауліна, Михайла Гультая, Сергія Вдовиченка, Олега Сергійчука та Василя Бринцева у справі про конституційність закону про люстрацію.

Соболєв вважає, що ці судді мають конфлікт інтересів, оскільки в 2010 році ухвалили рішення про скасування Конституції 2004 року, що призвело до узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

XS
SM
MD
LG