Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Маріуполі та Красноармійську 15 листопада – цілком реальні – Охендовський


©Shutterstock
©Shutterstock

Вибори в Маріуполі та Красноармійську Донецької області можуть відбутися 15 листопада, якщо Верховна Рада ухвалить відповідний закон про проведення голосування не пізніше вівторка, 10 листопада. Про це заявив на брифінгу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Ухвалення закону у вівторок дасть змогу провести голосування 15 листопада», – сказав Охендовський і додав, що не має сумнівів у тому, що повторне голосування у всіх 29 містах буде спокійним.

За словами Охендовського, профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект про проведення виборів у Маріуполі та Красноармійську. Якщо Рада ухвалить закон у вівторок, то вже в середу його може бути опублікувати, а наступного дня ЦВК зможе розпочати організацію друку бюлетенів.

Охендовський зауважив, що загалом треба буде надрукувати 92 види бюлетенів: із виборів депутатів Маріупольської і Красноармійської міськради, а також по одному виду бюлетенів – із виборів мерів обох міст.

2 листопада ЦВК звернулася до Верховної Ради з проханням призначити вибори в Маріуполі на 15 листопада.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Проте у Маріуполі та Красноармійську вибори не відбулися через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій.

XS
SM
MD
LG