Доступність посилання

ТОП новини

АТО: з вечора п’ятниці бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗСУ


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З вечора п’ятниці бойовики на Донбасі 13 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців, повідомляє у суботу вранці прес-центр штабу АТО у Фейсбуку.

«Розпочинаючи з 17:10 вчорашнього вечора російсько-терористичні найманці 13 разів обстріляли наші позиції з гранатометів різних калібрів, зенітних установок та стрілецької зброї. Мар’їнку бойовики піддавали вогню 6 разів. Двічі Авдіївку та Троїцьке, а також обстріляли Піски, Опитне та Красногорівку. Крайній обстріл відбувся в Авдіївці», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі штабу АТО також повідомили, що тривають відновлювальні роботи і розмінування територій Донбасу.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть про обстріл з боку ЗСУ Донецька із використанням «Градів». Повідомлень про порушення режиму тиші на ресурсах угруповання «ЛНР» немає.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG