Доступність посилання

ТОП новини

Влада цинічно порушує закон, не випускаючи Лукаш з СІЗО – заява «Опозиційного блоку»


Партія «Опозиційний блок» поширила в суботу заяву, в якій називає «цинічним» порушенням закону утримання в СІЗО екс-міністра юстиції Олену Лукаш, передає сайт політичної сили.

«Влада цинічно порушує закон, не випускаючи Олену Лукаш з СІЗО після рішення суду. Олену Лукаш відмовляються випустити з СІЗО СБУ, незважаючи на рішення Печерського районного суду Києва і те, що застава за неї була відразу внесена в повному обсязі – всі документи, що підтверджують платіж, є на руках у захисників. До Лукаш також з вечора п'ятниці не допускають адвоката», – йдеться у заяві партії.

В документі вказують, що йдеться про політичне рішення влади у справі Лукаш.

«Цілком очевидно, що мова йде про політичне рішення, свідомо прийняте владою на найвищому рівні», – вказано в документі.

Напередодні екс-міністрові юстиції Олені Лукаш суд обрав запобіжним заходом арешт із правом застави на суму у понад 5 мільйонів гривень, яка невдовзі була внесена за сприяння депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Як заявив у суботу адвокат Лукаш Андрій Смирнов, попри внесену заставу, його підзахисна досі перебуває у СІЗО СБУ і доступу до неї немає. В самій Службі безпеки інформацію не коментують.

Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У справі щодо злочинів проти Майдану вона має статус свідка.

XS
SM
MD
LG