Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: дострокові вибори парламенту можуть дестабілізувати ситуацію


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає неактуальним питання проведення в Україні дострокових парламентських виборів. Про це він сказав під час поїздки у Житомир, інформує сайт Верховної Ради.

«Я думаю, що питання позачергових виборів до Верховної Ради зараз не стоїть на порядку денному. Позачергові вибори можуть стати ще одним кроком до загострення і дестабілізації ситуації в країні», – зазначив спікер.

За словами Гройсмана, «процес взаємодії у парламенті є достатньо складним», однак, на думку спікера, «у рамках коаліції є резерви, щоб побудувати якісну роботу».

Після парламентських виборів 2014 року більшість для ухвалення рішень у Верховній Раді сформувалася з пʼяти фракцій – «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Радикальної партії», «Самопомочі» й «Батьківщини».

1 вересня 2015 року фракція «Радикальної партії» заявила про вихід із коаліції через незгоду з пропонованими керівництвом держави змінами до Конституції щодо децентралізації.

Про можливий вихід із коаліції також заявляли у фракціях «Самопоміч» і «Батьківщина», але наразі ці політсили лишаються у складі більшості.

Згідно з Конституцією України, у разі розпаду коаліції на формування нової парламент має один місяць. Якщо нова коаліція не формується, президент України має право достроково припинити повноваження Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG