Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах районна ТВК вирішила перерахувати голоси – після оголошення результатів виборів


У Черкасах Придніпровська районна виборча комісія 8 листопада ухвалила рішення перерахувати голоси на 11 дільницях. 7 листопада комісія отримала звернення про перерахунок від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та «Опозиційного блоку».

Як повідомляють у громадянській мережі «Опора», автори звернення вказали, що 27 жовтня Придніпровська ТВК вже ухвалювала рішення про повторний підрахунок голосів на 11 дільницях за зверненнями «Солідарності». Проте Черкаська міська виборча комісія призупинила це рішення.

«Враховуючи, що Черкаська міська виборча комісія Черкаської області не ухвалила рішення про підсумки голосування, рішення про черговість кандидатів у депутати у виборчих списках від місцевих організацій партій, які отримали право на участь у розподілі мандатів, а також рішення про результати виборів, вважаємо необхідним виконати рішення Придніпровської районної у місті Черкаси територіальної виборчої комісії про призначення проведення повторного підрахунку голосів виборів на 11 виборчих дільницях», – йдеться у зверненні, після отримання якого Придніпровська ТВК вирішила провести повторний підрахунок голосів.

Після розпаковування пакунку з бюлетенями члени комісії виявили, що бюлетені не мають достатнього ступеню захисту. Мовляв, на паперах відсутнє кодове слово, яке повинні були нанести фосфорною фарбою у типографії, з якою укладали договір. Натомість на бюлетенях наявний лише герб.

Увечері 8 листопада Черкаська міська виборча комісія розпустила Придніпровську районну комісію «за систематичне та грубе порушення законодавства».

«Думала, що то вже дно щодо Черкаської обласної ради (4 листопада о третій ночі члени обласної ТВК вписати фіктивні дані в протокол, який від реальних відрізнявся на 40 000 голосів, які забрали у одних партій і домалювали «Опозиційному блоку» та «БПП-Солідарності», а 5 листопада ухвалили «уточнений протокол» з реальними даними), аж тут постукали знизу і розпочали сьогодні без будь-яких законних підстав перерахунок на Придніпровській районній ТВК з виборів до Черкаської міської ради», – прокоментувала ситуацію у Facebook представниця ГМ «Опора» Ольга Айвазовська.

«Мета, як виглядає, одна – зрив виборів. Протокол про результати міською ТВК підписаний ще 4 листопада. Після оголошення результатів виборів у нас, як виявилося, можна розпочати перераховувати бюлетені без рішення судів, а за зверненням тих, хто не подолав 5% бар'єр. От вам і роль технічних кандидатів/партій у виборчому процесі. Я вже не нагадуватиму, як можна використовувати непогашені бюлетені на місцевих виборах в разі потреби при перерахунку», – додала Айвазовська.

Черкаська міська виборча комісія 4 листопада оголосила офіційні результати виборів у м. Черкаси. Згідно з ними, склад нової Черкаської міської ради сформують представники восьми партій.

XS
SM
MD
LG