Доступність посилання

ТОП новини

«Укртрансгаз»: Україна накопичила 17 мільярдів кубометрів газу у сховищах


©Shutterstock
©Shutterstock

Компанія «Укртрансгаз» повідомляє, що станом на 9 листопада у газосховищах України є 17 мільярдів кубометрів газу, що майже на 9% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

«Сьогодні ми з Німеччиною та Італією серед лідерів по запасам природного газу у сховищах. При цьому вітчизняні сховища заповнені лише на 54%, в той час коли у наших європейських партнерів вільних потужностей для закачування менше 25%», — повідомив компанії Ігор Прокопів, слова якого цитує прес-служба компанії «Укртрансгаз».

У компанії додають, щ станом на 9 листопада відбір природного газу здійснюється на 2 підземних сховищах в режимі 8 мільйонів кубометрів на добу.

Наприкінці вересня у Брюсселі Україна, Росія та Євросоюз парафували документи «зимового газового пакету». Сторони домовилися щодо цін та умов постачання Україні російського газу протягом опалювального сезону. Тривалість угоди – до кінця опалювального сезону. Також, відповідно до домовленостей, Україна мала перерахувати «Газпрому» півмільйона доларів та закупити 2 мільярди кубометрів газу для своїх сховищ.

Газотранспортна система України є другою в Європі та однією з найбільших у світі. Вона виконує дві основні функції: забезпечення природним газом внутрішніх споживачів, а також транзит природного газу через територію України у країни Західної та Центральної Європи.

XS
SM
MD
LG