Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд оголошує вирок у справі про аварію в московському метро


Аварія у московському метро 15 липня 2014 року
Аварія у московському метро 15 липня 2014 року

Дорогомиловський суд Москви, де 9 листопада почалося оголошення вироку у справі про аварію в московському метро влітку минулого року, визнав винними перших чотирьох підсудних. Це заступник гендиректора компанії «Спецтехреконструкція» Анатолій Круглов, а також працівники Московського метрополітену Валерій Башкатов, Олексій Трофимов і Юрій Гордов.

За версією слідства, аварія сталася через те, що при урізанні стрілочного переводу на лінії Московського метрополітену обвинувачені знехтували вимогами безпеки, а стрілочний механізм був зафіксований звичайним 3-міліметровим дротом, який порвався. Внаслідок цього потяг зійшов з рейок.

У ході дебатів прокурор просила засудити обвинувачених до термінів від п’яти з половиною до шести з половиною років позбавлення волі і задовольнити цивільні позови потерпілих на суму більше трьох мільйонів рублів. Самі підсудні наполягають на виправданні.

На завершальній стадії розслідування перебуває кримінальна справа стосовно ще шести керівників московського метро. У понеділок офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін повідомив, що в кримінальній справі про аварію в метро можуть з’явитися нові фігуранти. За словами Маркіна, йдеться про співробітників метрополітену, а також організації, які були зобов’язані організувати і здійснювати будівельний контроль за роботами з укладання стрілочного переводу.

Найбільша за всю історію московського метро катастрофа сталася 15 липня 2014 року на перегоні між станціями «Парк Перемоги» – «Слов’янський бульвар». Загинули 24 людини, ще 188 були поранені.

XS
SM
MD
LG