Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 6 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі один український військовий загинув, 6 військових і 2 цивільних поранені,повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Учора вранці в районі Курахове перекинувся українських бронеавтомобіль, в результаті загинув один і поранено 5 військовослужбовців Державної прикордонної служби України», – сказав Лисенко.

За словами речника АТО, ще один військовий отримав поранення в Майорську.

Також, у Волноваському районі Донецької області на міні підірвався трактор, внаслідок вибуху постраждали 2 громадян, вони госпіталізовані.

Сьогодні вранці у штабі АТО повідомили, що минулої доби бойовики вели обстріли по позиціях ЗСУ на всіх напрямках, загалом вони 20 разів обстріляли позиції ЗСУ.

Водночас, за даними ДПСУ, унаслідок аварії автомобіля українських військових біля Курахова отримали травми різного ступеня тяжкості 6 військовослужбовців.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах стверджують, що українські силовики 11 разів порушили режим тиші і заявляють про загострення ситуації на Донбасі, а бойовики угруповання «ЛНР» про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG