Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд відмовився звільнити еколога Вітішка за амністією


Євген Вітішко
Євген Вітішко

У Росії Кірсановський районний суд Тамбовської області у понеділок, 9 листопада, відмовив Євгенові Вітішку у клопотанні про застосування щодо нього амністії.

Сайт «Екологічна вахта по Північному Кавказу» повідомляє, що за підсумками засідання суддя Юрій Макашов виніс рішення, що стаття Вітішка не підпадає під амністію, але у випадку винесення рішення про пом’якшення йому покарання, активіст може знову подати клопотання про амністію. Відзначається, що сьогодні Вітішко виступав у суді без адвокатів. Представник колонії заявив у суді, що не заперечує проти застосування до засудженого амністії.

Судове засідання за клопотанням про пом’якшення Вітішку покарання відбудеться у вівторок, 10 листопада, у Кірсановському районному суді. На 16 листопада призначений розгляд клопотання про його умовно-дострокове звільнення.

Активіста «Екологічної вахти по Північному Кавказу» Євгена Вітішка засудили у 2012 році на три роки позбавлення волі умовно у справі щодо псування паркану біля об’єкту, який захисники природи вважають дачею колишнього губернатора Краснодарського краю Росії Олександра Ткачова. Пізніше міський суд Туапсе змінив екологові умовний термін на реальний.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Євгена Вітішка у список політв’язнів. Amnesty International визнала його в’язнем совісті.

XS
SM
MD
LG