Доступність посилання

ТОП новини

Комітет з протидії корупції зібрався щодо «безвізового» закону – Соболєв


Єгор Соболєв
Єгор Соболєв

Комітет Верховної Ради з протидії корупції зібрався у вівторок і рекомендував парламенту ухвалити закон про агентство для зберігання заарештованого майна, що є частиною так званого «безвізового пакету». Про це повідомив голова комітету, депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв.

«Комітет рекомендує ухвалити поправку, щоб реєстр такого майна був відкритий в Інтернеті. Тоді оборудки, як зі зникненням нафтопродуктів Курченка, буде важче крутити. Сподіваюся, сьогодні в парламенті знайдуться голоси за цей закон, який відповідає директивам ЄС», – зазначив Соболєв на сторінці у Facebook.

9 листопада парламентський комітет з протидії корупції не зміг зібратись через відсутність кворуму. На засідання не прийшла половина комітету (11 із 22-х депутатів).

Законопроект №3040 про створення Агентства повернення активів є одним із ключових для отримання Україною шансу на безвізовий режим із Євросоюзом. Окрім нього, Верховна Рада повинна ухвалити ще 8 законопроектів, необхідних для лібералізації візового режиму.

Сьогодні Верховна Рада має продовжити розгляд законопроектів, необхідних для лібералізації візового режиму ЄС для України.

Водночас засідання Європейської комісії, на якому мали розглядати готовність до скасування шенгенських віз, перенесли з 10 листопада на невизначений термін.

XS
SM
MD
LG