Доступність посилання

ТОП новини

Захист кримчанина Афанасьєва: перегляд справи може збільшити термін ув’язнення


Олександр Попков
Олександр Попков

Захист кримчанина Геннадія Афанасьєва, засудженого в Росії у справі Сенцова-Кольченка, подав касаційну скаргу до Верховного суду Росії, вимагаючи повного перегляду справи. При цьому адвокат Афанасьєва Олександр Попков не виключає, що перегляд справи може додати термін його підзахисному. Про це він заявив в ефірі 10 листопада на Радіо Крим.Реалії.

За словами адвоката, касаційну скаргу до Верховного суду Росії захист подав 5 листопада.

«І я, і Гена, розуміємо, що це може додати термін Гені, оскільки у нього сім років, а у Кольченка – десять. Але з іншого боку, Гена розуміє, що він звідти просто так не вийде. І ці сім років – це просто перший етап», – сказав адвокат.

Олександр Попков додав, що у Геннадія Афанасьєва залишилися претензії до його попередніх адвокатів.

«Він їм повідомляв про те, що його катують, про те, що йому важко, про те, що з нього вибивають свідчення. А вони жодним чином не реагували, і пропонували йому мовчати, тому що «ти все одно нічого не доб’єшся», – сказав Попков.

Геннадій Афанасьєв був свідком у справі українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, яких 25 серпня засудили до 20 і 10 років суворого режиму відповідно.

Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх, застосовуючи тортури. Його відправили у виправну колонію під Сиктивкар. 19 серпня російський правозахисний центр «Меморіал» оголосив Геннадія Афанасьєва політв’язнем.

XS
SM
MD
LG