Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі сепаратисти продовжують порушувати Мінські угоди – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

На Донбасі сепаратисти продовжують порушувати Мінські домовленості.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, сьогодні проросійські бойовики продовжували вести вогонь по позиціях українських військових на всіх напрямках.

«О 10:30 російсько-терористичні найманці вели вогонь з 82 міліметрових мінометів. По населеному пункту Болотене було випущено близько 40 мін. Також з мінометів путінські наймити обстріляли і Майорськ», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, бойовики з стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів п’ять разів обстрілювали Піски, а також вели вогонь по Опитному, Старогнатівці та Гранітному.

Також колишній депутат Олег Тягнибок заявив, що біля Донецького аеропорту з крупнокаліберного кулемету поранили бійця «Легіону Свободи», його стан важкий. Проте в штабі АТО цю інформацію не підтверджують.

Сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах стверджують, що українські силовики здійснили обстріли біля Донецького аеропорту та села Спартак, а бойовики угруповання «ЛНР» про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG