Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко сподівається, що депутати ухвалять «антидискримінаційну поправку»


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко сподівається, що народні депутати ухвалять всі необхідні для безвізового режиму закони, зокрема і «антидискримінаційну поправку». Про це він написав на своїй сторінці в twitter.

Сьогодні Верховна Рада продовжила розгляд законопроектів з так званого «безвізового пакету», зокрема депутати ухвалили законопроект про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом, також закон про спецконфіскацію, про спецарешт, а також у законопроекті № 2542а уточнила підслідність злочинів органам Державного бюро розслідувань.

Крім того, депутати ухвалили в першому читанні законопроект №3154 щодо негайного розгляду судами позовів про примусове видворення або затримання іноземців й осіб без громадянства.

Водночас Верховна Рада України не змогла внести «антидискримінаційну» норму до Кодексу законів про працю України. Законопроект № 3442 забороняє будь-яку дискримінацію у сфері праці, зокрема порушення «принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, ґендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, участі у страйку».

5 листопада Рада в першому читанні ухвалила новий Трудовий кодексу. Проте тоді депутати не внесли цю антидискримінаційну норму до тексту законопроекту.

5 листопада депутати ухвалили лише 5 із 13 законопроектів з так званого «безвізового пакету», необхідних для лібералізації візового режиму з Європейським союзом (4 були ухвалені раніше).

XS
SM
MD
LG