Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив, що негайно підпише закон про вибори в Маріуполі та Красноармійську


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що негайно підпише закон про вибори в Маріуполі та Красноармійську, за який проголосував парламент напередодні. Про це президент сказав на зустрічі з новообраними міськими головами у Києві.

«Важливо якісно провести вибори 15 листопада…Дуже важливо, що вчора Верховна Рада підтримала мої пропозиції щодо проведення виборів також там, де вони не відбулися – у Маріуполі, у Сватовому та Красноармійську», – сказав Порошенко.

Верховна Рада напередодні призначила голосування на місцевих виборах в Маріуполі та Красноармійську на 29 листопада.

У парламентській коаліції тривали дискусії саме щодо дати місцевих виборів у цих містах, зокрема «Батьківщина» і «Самопоміч» пропонували перенести вибори у Маріуполі та Красноармійську на наступний рік. Також у Раді «Опозиційний блок» зареєстрував законопроект про призначення виборів в Красноармійську та Маріуполі Донецької області на 15 листопада.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Проте у Маріуполі та Красноармійську їх не провели через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій.

15 листопада пройде другий тур виборів мерів у тих містах, де жоден з кандидатів не набрав більше ніж 50% голосів виборців 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG