Доступність посилання

ТОП новини

Уряд витратить понад 90 мільйонів гривень на компенсацію позик з енергозбереження


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Держава планує витратити понад 90 мільйонів гривень на компенсацію громадянам позик, взятих на потреби енергозбереження у 2016 році. Про це передає Урядовий портал з посиланням на міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

«Відповідно до державної програми, бюджетні компенсації отримуватимуть як фізичні особи, так й ОСББ та ЖБК…У наступному бюджетному періоді на державну підтримку населення планується спрямувати 90 мільйонів 400 тисяч гривень. Через збільшення попиту населення на енергоефективні кредити у 2015 році додатково планується спрямувати 57 мільйоні гривень», – йдеться в повідомленні.

Станом на кінець жовтня до програми «енергоефективних» кредитів залучили понад 70 тисяч українських родин, зазначили в уряді.

Згідно з програмою компенсації так званих «енергоефективних» кредитів, держава частково за кошти раніше отримані з ЄС компенсує позики ОСББ та фізичним особам, які придбали енергоефективне обладнання чи матеріали для утеплення будинків. Компенсація може складати від 20 до 70 відсотків від суми кредиту на матеріали і обладнання, перелік яких визначив Кабмін.

XS
SM
MD
LG