Доступність посилання

ТОП новини

Рада перенесла на завтра розгляд законопроекту про зменшення ренти на газ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України перенесла на п’ятницю, 13 листопада, розгляд законопроекту про зменшення ренти на газ у повторному другому читанні.

«Є пропозиція авторів, щоб відкласти сьогодні розгляд цього проекту закону на наступний день. Ніхто не заперечує? Йдемо далі», – сказав спікер парламенту Володимир Гройсман.

6 жовтня Верховна Рада підтримала за основу законопроект фракції «Батьківщина» щодо зменшення рентної плати за газ власного видобутку, а відтак здешевлення вартості газу для населення. За документ проголосували з другої спроби, альтернативний урядовий законопроект необхідної кількості голосів не набрав.

Після цього прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що цей законопроект лобіює інтереси газових олігархів і є прямим ударом по малозабезпечених громадянах.

10 листопада народні депутати направили на повторне друге читання законопроект про здешевлення вартості газу для населення. Перед цим голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголошував у засіданні для консультацій щодо цього законопроекту, оскільки для ухвалення документа у цілому не вистачило голосів, «за» проголосували 165 депутатів при мінімально необхідних 226.

Після направлення наповторне читання у фракції «Батьківщина» заявили, що не братимуть участі у голосуваннях у парламенті, допоки не буде проголосований законопроект про зменшення ренти на газ, заявила лідерка цієї політичної сили Юлія Тимошенко.

XS
SM
MD
LG